Viikonloppukurssit

Viikonloppukurssit toteutettiin Taiteen edistämiskeskuksen apurahan avulla. Turun Sanataideyhdistys järjesti 2014 kaksi viikonloppukurssia Kirjan talolla ja yhden avoimen työpajan kirjastolla.10 tunnin mittainen Kaupungin kuisketta -kurssi oli suunnattu 14-17 -vuotiaille, ja kurssilla kirjoitettiin kaupungista monesta eri näkökulmasta; millaisia muistoja kaupunkiin liittyy, mitä hautakivet ja purerut rakennukset kertovat? Kurssin ohjasivat Veera Vähämaa ja Jasmine Westerlund.

Sanataideohjaajat Elina Battarbee ja Sanna Lehtinen ohjasivat Viikonloppu satumaailmassa -kurssin Turussa Kirjan talolla 7.–8.6. klo 10–12. Kurssi oli suunnattu 4–6-vuotiaille ja heidän lähiaikuiselleen. Viikonlopun aikana tutustuimme sanojen ja kuvien maailmaan matkustamalla taikametsään erilaisten harjoitusten kautta. Mietimme, mikä taikametsän eläin olisimme, ja satuilimme tarinaa lähiympäristöstä yhdessä haettujen esineiden kautta. Lapsilla oli oma lempilelu mukana viikonlopun seikkailuissa, ja teimme leluista askartelumassajäljennökset. Kuuntelimme runoja, joista lapset piirsivät kuvia ja aikuiset kirjoittivat. Tapaamiset aloitti ja päätti kumpanakin päivänä yhteinen loru, jonka siivittämänä pääsimme taikametsään ja taas sieltä pois. Kurssi tarjosi rauhallisen tilan lapsen ja aikuisen yhteiseen tekemiseen, ja toi näkökulmia luovaan toimintaan eri aistien kautta. Osallistujia kurssilla oli 5 aikuinen-lapsi -paria (yht. 10 hlö). Kurssin materiaalimaksu oli 10€/pari.
Kolmannen viikonloppukurssin suunniteltiin toteutuvan Kuralan kylämäen tiloissa syksyllä ja yhteistyöstä museokeskuksen kanssa oli jo sovittu ja opetussuunnitelma tehty. Kurssille ei valitettavasti tullut ilmoittautumisia ja pyysimme Taikelta lupaa avustuksen käytön muuttamiseen niin että toteuttaisimme lopulla rahalla avoimen sanataidetyöpajan kirjastola. Saimme tähän suostumuksen sähköpostitse. Elina Battarbee ja Sanna Lehtinen ohjasivat launataina 2012. Turun pääkirjastolla avoimen työpajan klo 10-14. Sanataidepajassa luotiin jouluisia hahmoja ja alettiin kirjoittamaan hahmon kautta tarinaa. Lisäksi tehtiin naamioita hahmoille. Työpajaan osallistui yhteensä 34 henkilöä ja se poiki Sanataideyhdistykselle tammikuussa työpajatilauksen kapunginkirjastolta. Työpajassa myös mainostettiin sanataidekoulu Krattia ja vinkattiin kirjoja perheille.