Sanataidetta päiväkoti-ikäisille

Sanataidetta päiväkoti-ikäisille

Alle kouluikäisten lasten sanataiteessa korostuu yhdessä tekeminen, mielikuvitus ja aistillisuus. Sanataide on leikkiä! Sanataide on loruilua, tarinoiden keksimistä, maailman hassuttelevaa tutkimista. Yksinkertaisimmillaan voit lukea lapselle kirjasta runon ja yhdessä voitte keksiä, miten sen voisi leikkiä. Valmiita tarinoita voi myös lähteä laajentamaan ja keksiä vaihtoehtoisia juonenkulkuja. Mitähän olisi tapahtunut, jos Punahilkka olisikin syöttänyt sudelle karamelleja?

Mystiset rasiat

Laita suljettaviin rasioihin/purkkeihin erilaisia pieniä esineitä (nappeja, hiekkaa, kulkusia…mitä vain keksit!) Kääntele ja ravistele purkkeja yhdessä lasten kanssa ja anna heidän kertoa, miltä rasiat kuulostavat. Millaisilla sanoilla ääniä voisi kuvailla? Mihin tarkoitukseen rasioita voisi käyttää?

Eläinnimet

Keksikää toisillenne eläinnimet niin, että omaan nimeen lisätään samalla alkukirjaimella alkava eläin. Esim. Anna-ahma, Eemeli-elefantti, Matti-majava. Eläydytään omaan eläinhahmoon: miten se liikkuu, miten ääntelee? Asuuko majava sohvan alla? Osaako ahma soittaa viulua? Kirjoita ylös lasten kertomukset.

Nurinperin

Millaista on nurinperinmaassa? Kokeilkaa! Kääntäkää sukat nurinpäin, pukekaa paita housuiksi ja kurkistelkaa jalkojen välistä. Miltä maailma näyttää? Keksikää yhdessä mahdollisimman monta asiaa, jotka voisivat olla väärinpäin ja ihan hassusti. Kulkevatko nurinperinmaan asukkaat aina käsillään? Kasvaako siellä tikkareita kukkapenkeissä? Miltähän kummalta siellä mahtaa tuoksua?

Salla Tuukkanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s