Sanataidetta 9-11-vuotiaille

Harjoituksia voi soveltaen käyttää myös muun ikäisten kanssa ja monenlaisissa yhteyksissä. Harjoitukset sopivat ryhmätyöskentelyyn mutta ovat sovellettavissa myös yksilötyöskentelyyn.

Tarinankerrontaa yhdessä
Valitse pöydälle erilaisia esineitä ja keksi tarinalle alkuasetelma. Alkuasetelmana voit käyttää vaikka jonkin kirjan alkua tai keksiä tarinan alun päästäsi. Jokainen saa vuorollaan ottaa pöydältä yhden esineen ja jatkaa tarinaa niin että liittää esineen kertomaansa.

Sanataidetta kuvataiteesta
Menkää taidenäyttelyyn tai katsokaa taidekuvia. Jokainen voi valita oman kuvan ja kirjoittaa siitä esimerkiksi uutisraportin, runon tai muotoilla kuvan kautta vaikka arvoituksen.

Museokäynnillä voidaan myös esimerkiksi näyttelyn tiedotetta käyttää niin että jokainen muodostaa tiedotteen sanoista esiin suttaamalla yhden säkeen ja kaikkien säkeet liitetään yhteen runoksi, jolle sitten yhdessä annetaan nimi.

Juoruilua
Kehitetään hahmo valinnaisen hahmonluomistehtävän kautta. Esimerkiksi tehdään hahmo joka on vastakohta itselle tai jokin supersankari hahmo. Hahmoista piirretään kuva paperille jonka taustalle aloitetaan juoruilu. Paperit laitetaan kiertämään ja jokainen keksii hahmosta yhden liioittelevan ja positiivisen juorun. Muiden juoruja voi kasvattaa tai keksiä aivan omia.

Eri mallisia runoja
Tehdään paperia taittamalla ja piirissä kierrättämällä runoja teemoista pyöreä, kuutiomainen, liittana, kolmio jne. Jokainen keksii runoon yhden säkeen joka jollain tavalla liittyy teemaan, taittaa paperin ja antaa sen eteenpäin. Lopuksi eri malliset runot luetaan ja voidaan yhdessä pohtia onnistuttiinko kuvaamaan teemamuotoa.

Matkalle kirjojen kautta
Otetaan esille suuri määrä matkailukirjoja. Jokainen valitsee oman matkakohteensa ja kirjoittaa kirjan nähtävyyksiin näennäisiä muistoja. Muistot laitetaan kirjan sivujen väliin kohteen paikalle jonka jälkeen kaikki pääsevät lukemaan kirjoja ja keksittyjä muistoja paikoista.

Elina Battarbee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s