Ohjaajat

Turun sanataideyhdistyksessä työskentelee monta monitaiteellisesti kokenutta sanataideohjaajaa. Ohjaajat ovat opiskelleet esimerkiksi sanataiteen ohjaamista, kirjallisuutta, luovaa kirjoittamista, taidetta, taidekasvatusta, varhaiskasvatusta ja kulttuurituotantoa. Ohjaajilla on taitoa myös esimerkiksi draaman, valokuvan, sarjakuvan, nukketeatterin, kuvataiteen ja elokuvan aloilta, kokemusasiantuntija- osaamista ja traumatietoista ja erityispedagogista ammattitaitoa.

Yhdistys on tehnyt soveltavaa sanataidetta kaikenikäisten ihmisten parissa, mm. muistisairaiden, moninaisten oppijoiden, lasten ja nuorten, sekä muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvien ihmisten kanssa.

Taide on vaikuttava väline! 

 

 Ohjaajat 

JENNI TURUNLAHTI

Olen lasten sanataidekasvatukseen ja yhteisösanataiteeseen erikoistunut sanataideohjaaja. Vahvuuteni on osallistava ja ryhmälähtöinen työote. Haluan työssäni edistää eri ihmisryhmien välistä vuorovaikutusta sekä lisätä yhteisöllisyyttä ja taiteen saavutettavuutta. Olen koulutukseltani sanataideohjaaja ja perhepäivähoitaja, ja tällä hetkellä opiskelen Turun yliopistossa luovaa kirjoittamista, suomen kieltä ja kirjallisuutta. Seuraan tiiviisti lastenkirjallisuuden kenttää ja kirjoitan viihdyttävistä ja vaikuttavista lastenkirjoista sekä sanataideprojekteistani Turunlahden sanataideblogissa.

jenni(ät)turunlahti.com

Jenni Turunlahti profiilikuva

 

HANNA DUFVA

Olen ohjaaja, kouluttaja ja kirjoittaja. Työskentelen usein marginaaleissa ja yhdistyksillä, verkostoissa ja monialaisessa vuorovaikutuksessa. Innostun oikeudenmukaisuudesta ja tutkin eettistä, osallistavaa ohjaajuutta. Intohimoni on saavutettavan kulttuurin kehittäminen, sellaisen missä jokainen löytäisi oman elämänsä merkityksellisyyden ja saisi tarvitsemansa tuen. Sanataide on minulle yhteiskunnallista, sanoilla toimivaan yhteisöön mukaan kutsumista ja myös leikkiä ja luovuuden iloa.

Erityisosaamista: traumatoipumisen tukeminen, kehon ja terveyden moninaisuus, saavutettavuus, esteettömyys, yhteisöllinen sanataide ja etäohjaukset. hannadufva@icloud.com

4E9AF844-F7CA-46A3-BF2A-DA580BB711E5_1_105_c

 

MARIA LAITILA, FM

Maria kuvaHeittäydyn hetkiin pilkettä silmäkulmassa ja avoimin mielin. Olen prosesseissa, ja toivon että muutkin ovat, koko kropalla mukana, jokainen omien sen hetkisten olojen kanssa. Taiteellisessa työskentelyssä minulle on ominaista iloinen tekeminen, jossa yhdistän liikettä, ääntä, sanoja ja kuvia. Merkitsen mieleen havaintoja vuorovaikutuksesta. Teen tällä hetkellä mm. monitaiteellista freelancerin työtä, ohjaan työpajoja lapsille ja nuorille. Ja sitten on taiteellisia projekteja. Koulutukseltani olen KM, luokanopettaja [teatteri ja draama, kuvataide, erityispedagogiikka]. Pidän siitä, että sanat ja runot – jokin kirjoitettu, saa uusia muotoja esimerkiksi ääneen lausuttuna tai esitettynä kuvien kanssa tai ilman. Se on kiehtovaa, kuinka eri tiloissa asiat näyttäytyvät erilaisina. S-posti maria.laitila(ÄT)gmail.com

 

VEERA LEHTOLA, FM, Medianomi

veerakatsoo

Kuva: Lilli Haapala

Taiteen sekatyöläinen FM (taidekasv. ja kirjallisuus) & Medianomi (elokuva).

Kirjoitan runomuotokuvia kirjoittajaryhmä Tapiirissa. Kauhon useissa projekteissa yhteisötaiteen, sanataiteen, teatterin ja elokuvan välimaastoissa, harjoittelen hetkessä juurevasti istumista. Taide on mahtava paikka kohdata. Minulle on tärkeää luoda turvallisia taideryhmiä monenlaiselle kokemiselle ja jakamiselle. Opetan mm. Kirjan talolla ja Turun avoimessa yliopistossa, ohjaan monitaiteellisia omakuvaryhmiä ja teen yhteisötaidetta veera.lehtola(ÄT)gmail.com

 
 
MINKA SALMIRINNE, sanataideyhdistyksen puheenjohtaja

Olen sanataideohjaaja ja koulutettu kokemusasiantuntija. Sanataide kiinnostaa minua erityisesti toipumisen tuen näkökulmasta.

minka.salmirinne(at)gmail.com

IMG_20200919_231959

 

VEERA RUOHOMÄKI

veera_ruohomaki

Olen runoilija, valokuvataiteilija ja artesaani. Sanataideohjaus on minulle iloa, leikkiä ja sukeltamista mielikuvituksen hersyvään maailmaan. Erityisesti nautin lasten kanssa työskentelystä. Kieli on tekemisen ja kokemisen väline, osallisuuden ja aarrekammion avain, valo pimeässä. Tykkään rämpyttää virtakytkintä. veera.ruohomaki(ÄT)gmail.com

 

 

 

 

SALLA TUUKKANEN, kulttuurituottaja AMK

59546498_2549365728426679_8793916251178008576_o

Olen sanataiteen moniammattilainen. Koulutusrepussani on kulttuurituottajan tutkinto, pedagogiset perusopinnot, hankehallinnon täydennysopinnot ja metsämörriohjaajan koulutus. Minulle sanataide on kielitietoista leikkiä, luova seikkailu kielen loputtomien mahdollisuuksien keskellä. Sanataide on monimuotoista, kahleetonta ja voimauttavaa. Sanataiteen avulla arkisesta kielestä kehittyy ravitseva puutarha. Erityisosaamistani ovat runomuotokuvat, korvarunot ja koululaisten työpajat. Koulutan aikuisia hyödyntämään sanataidemenetelmiä ja kirjoitan tilauksesta runon vaikkapa taideteokselle tai vauvalle.

salla.tuukkanen(ÄT)gmail.com

 

JASMINE WESTERLUND FM, FT

kuvaOlen sanataiteilija, sanataideohjaaja ja muutenkin kirjoittava ihminen. Kirjoittaminen on aina ollut minulle luontevin keino ilmaista itseäni – kirjoittaessani olen oikeassa paikassa. Olen työskennellyt eniten runomuotokuvan ja korvarunon parissa, ja nauttinut kovasti ihmisten kohtaamisesta runoillen. Muita rakkauksiani ovat astanga-jooga, käsityöt ja laulaminen. Toimin 2015-2018 Sanataideyhdistyksen puheenjohtajana.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s